onsdag 21 november 2012

Katten som inte ville sova..




Daysi skulle kastreras idag..vi lämnade av henne hos veterinären som brukligt på morgonen. De kände igenom henne, lyssnade på hjärtat och allt var som det brukar.  ..men efter två timmar när de börjat söva henne och hade rakat henne så ringer de och berättar att de har hittat en liten vätskefylld (godartad) cysta på ena juvret som de vill ta bort istället för att kastrera henne, så ska jag få en ny tid för en kastrering när det ingreppet har läkt.

Fortfarande allt i sin ordning.....men så ringer de efter en halvtimme igen och säger att min katt inte vill sova?! De hade gett henne maxdosen av läkemedlet de använder för sövning och ändå reagerade hon på känsel och svalde självmant så de kunde inte genomföra någon operation. Så jag fick helt snopet hämta henne igen på eftermiddagen med en tandstenskrapning som enda åtgärd.

På måndag har vi fått en ny tid för att prova söva henne på nytt, de ville prova med samma läkemedel fast med en annan teknik..och fungerar det inte på måndag heller så måste vi få ännu en ny tid bokad med intravenös sövning.. Vilket projekt detta blev, en enkel kastrering liksom!


..och i eftervårdspappren ska den sövda katten (hon räknas som "sövd" eftersom hon fått maxdos läkemedel idag även om hon inte somnade ordentligt) ha lugn och ro hela kvällen. Men jag tror inte att Daysi har läst pappret ordentligt för hon raglar omkring i ett fasligt tempo inne i sovrummet, gosar lite, leker lite, vinglar runt lite och är som hon är mest..fast en något vingligare version :)






1 kommentar:

  1. Finkatten!

    När kommer du till skeå? Hoppas vi inte är borta då

    SvaraRadera