torsdag 12 augusti 2010

HCM-scan

Idag har jag Kattja och Daysi varit hos farbror ultraljudsspecialist Nilsfors på distriktstationen och kollat deras hjärtan. Båda två har väldigt fina hjärtan och inga tecken på varken HCM eller några blåsljud, precis som det ska vara med andra ord!

Förra gången vi scannade Daysi blev hon alldeles chockad när veterinären lade ner henne på sidan (Daysi gillar verkligen inte att bli svängd uppochner, hon vill stå på alla fyra tassar!) så hon låg blickstilla och vågade knappt blinka. Jag trodde det skulle gå lika bra denna gången..men attans så fel jag hade. Daysi blev jätterädd..och sen jättearg och förstod inte alls varför karlen ifråga försökte svänga henne på sidan hela tiden! Så Daysi fick en spruta i baken och blev istället för jättearg jääääättejättetrött och sen gick scanningen som en dans! ;)
Kattja som verkar ha ärvt just det beteendet i rakt nedstigande led från Daysi fick scannas stående istället för liggande och det gick tokbra! Till skillnad från Daysi stod hon åtminstone still och var inte det minsta arg på Nilsfors eller hans apparatur :).

Dagens resultat blev alltså två fina hjärtan och en onykter Daysi som raglat runt hela kvällen.


Imorgon åker vi till Luleå, företaget & jag & Therese & Daysi & Nemesis. Som vanligt har jag tusen saker att göra ikväll och imorrnbitti..och som vanligt har jag inte ens börjat packa än. Vilket jag borde göra typ...nu..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar